Zuid-Amerikaanse hotdog, Mexicaans

Zuid-Amerikaanse hotdog

Herfst Lente Winter Zomer 15-20 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

worst: 1 stokbrood: 0.5 (volkoren) kidneybonen: 100 g (blik) maïs: 75 g (blik) avocado: 0.5 wortel: 0.5 sla: 0.25 (krop) paprika: 0.25 citroensap: 0.25 (tl) peper zout

Bereiding

Bak de worsten gaar in een pan zonder olie. Breng op smaak met wat peper.

Maak van de avocado's guacamole door ze te pletten en te mengen met het citroensap. Breng op smaak met goed wat peper en een snuifje zout.

Spoel de bonen en de maïs en laat uitlekken. Was de salade. Rasp de wortels en snij de paprika in reepjes.

Gebruik een half stokbrood per worst. Beleg met de guacamole, leg de worst ertussen en werk af met de verschillende groenten. Het stokbrood mag goed vol zitten. Wat eruit valt of overblijft, kan je als salade bij de hotdog eten.

Alternatieve ingrediënten

Tip: kies gerust voor andere (seizoens)groenten. Hoe sneller ze klaar zijn, hoe sneller je eten op tafel zal staan. Denk bijvoorbeeld aan radijzen, tomaten, komkommer, rode kool, ajuin...