Wraps met gehakt en in trappist geweekte rozijnen

Wraps met gehakt en in trappist geweekte rozijnen

Herfst Zomer 40 (zonder wellen van rozijnen) minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 100 g wraps: 2 wortel: 0.75 paprika: 0.75 ui: 0.5 maïs: 0.25 (blik) rozijnen: 12.5 g teen look: 0.5 tabasco: 0.25 (tl optioneel) kippenbouillon: 25 ml trappist: 2 eetlepel (Westmalle dubbel) olijfolie currypoeder paprikapoeder peper zout

Bereiding

Laat de rozijnen ongeveer 1 uur wellen in het bier.

Bak het gehakt aan in een pan zonder olie tot het goudbruin ziet. Breng op smaak met peper en zout.

Snipper de ui fijn. Rasp de wortels, snij de paprika in blokjes en spoel de maïs schoon. Fruit de ui in het vet van het gehakt. Voeg de paprika toe en bak een 5-tal minuten mee. Voeg als laatste de geperste look, geraspte wortels en de maïs toe.

Voeg het gehakt, de rozijnen en de bouillon toe en laat 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Breng op smaak met peper, zout, curry en wat paprikapoeder. Mag het wat pittiger? Voeg dan de tabasco toe.

Warm de tortilla's op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en rol ze op.

Alternatieve ingrediënten

Tip: lekker met een blaadje sla bij.