witte lasagne met boerenkool en kippengehakt

Witte lasagne met boerenkool en kippengehakt

Herfst Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kippengehakt: 100 g lasagnebladeren: 3.5 (afhankelijk van je ovenschotel) boerenkool: 125 g ui: 0.5 ricotta: 125 g rucola: 31.25 g geraspte kaas: 25 g parmezaanse kaas: 12.5 g soja melk (scheut) teen look: 0.5 olijfolie Italiaanse kruiden peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn. Was de boerenkool en snij ze in fijne stukken. Verwijder eventueel de harde nerven als je dat wil.

Bak het gehakt gaar in een hete pan zonder olie. Breng op smaak met peper en zout en eventueel andere gehaktkruiden. Hou even aan de kant.

Bak de ui glazig in het vet van het gehakt. Voeg op het einde de look toe en bak even mee. Voeg dan de boerenkool toe en laat een paar minuten sudderen op een zacht vuur tot de kool geslonken is. Breng op smaak met wat peper. Meng de boerenkool met het gehakt.

Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met goed wat peper. Voeg eventueel een scheut (soja)melk toe als je het geheel wat dik vindt.

Neem een grote ovenschotel en begin er laagjes in te leggen:
- 1ste laag: boerenkool
- 2de laag: ricotta
- 3de laag: lasagne

Maak zo een aantal lagen tot alles op is. Eindig met bovenaan een laag ricotta en strooi hierover de geraspte kaas.

Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot je een mooie kaaskorst hebt én de lasagne gaar is.

Schep op elk bord een mooi stukje lasagne. Werk af met de rucola.