Vleesbrood met spinazie
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
gehakt : 50 g (kalf)
americain natuur: 50 g
spinazie: 200 g (diepvries)
ui: 1
soja melk: 3 eetlepel
ei: 0.25
teen look: 1
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
Warm de oven voor op 200°C.
Laat de spinazie in een ovenschotel gedurende 10 minuten ontdooien.
Mix de ui, de look en de melk en meng met het gehakt, ei en de ontdooide spinazie. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Kneed alles tot een vaste massa en vorm een brood van ongeveer 5cm dikte. Bestrooi het broodje helemaal met bloem of draai in een varkensnetje zodat het niet uiteen valt of barst.
Leg het broodje in een ingeboterde vuurvaste schotel. Bak gedurende 30 minuten op 200°C.
Lekker met gebakken aardappelen en een slaatje.