Varkensmignonette met komkommer-yoghurtslaatje recept

Varkensmignonette met komkommer-yoghurtslaatje

Lente Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

varkensmignonette: 100 g komkommer: 0.5 pijpajuintje: 0.5 yoghurt: 1 eetlepel pistachenootjes: 5 citroensap olijfolie venkelzaad dille (vers) peper zout

Bereiding

Verwarm  de oven voor op 180° C. Snij de komkommer in zeer fijne schijfjes. Rooster de  venkelzaadjes en pistachenootjes in een pan zonder olie.

Yoghurtsausje bereiden: pers lookteentjes uit en voeg de  yoghurt, venkelzaadjes, fijngesneden pijpajuin en pistachenootjes toe. Breng op smaak met wat citroensap en peper. Voeg de komkommer toe aan het sausje.

Kruid de varkensmignonette met peper en zout en bak de sneden aan elke zijde bruin in de olijfolie. Laat het vlees daarna verder garen in de oven voor ongeveer 5 tot 6 minuten. Bestrooi net voor het serveren met de dille.

Lekker met Griekse pasta of gekookte aardappelen.