Varkenshaasje met prei en gember

Varkenshaasje met prei en gember

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

varkenshaasje: 100 g prei: 250 g ui: 0.5 olijfolie gemberpoeder: 0.5 (tl) peper zout

Bereiding

Snij de prei in stukken en snipper de ui fijn. Snij het vlees in blokjes.

Bak het vlees en de ui in een pan met olie. Breng op smaak met het gemberpoeder en peper.

Voeg de prei toe en bak alles circa 5 minuten. Voeg een beetje water of groentebouillon toe en zet het deksel op de pan. Laat verder sudderen tot alles gaar is. Kruid af met peper en zout.

Lekker met gekookte aardappelen, puree of zilvervliesrijst.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan ook een snede van de heup kopen in plaats van een varkenshaasje. Het vlees is zeker even lekker én iets goedkoper.