Varkenshaasje met broccoli en slanke bechamelsaus

Varkenshaasje met broccoli en slanke bechamelsaus

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

varkenshaasje: 100 g broccoli: 200 g melk: 125 ml bloem: 0.5 eetlepel boter: 0.25 eetlepel nootmuskaat peper zout

Bereiding

Bak het varkenshaasje kort in een pan met olie tot alle kanten mooi bruin zijn. Laat het vlees daarna verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C. Heb je je vlees graag nog rosé vanbinnen? Bak het dan ongeveer 15 minuten. Als je je vlees liever goed doorbakken hebt, reken dan eerder op 20-25 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli gaar.

Maak ondertussen de bechamelsaus: smelt de boter. Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde droge roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Snij het vlees in stukken en schik op het bord. Leg de broccoli erbij en overgiet met de saus.

Lekker met gekookte aardappelen of pasta.

Alternatieve ingrediënten

Tip: een gladde droge roux is belangrijk voor de bechamelsaus omdat je zo de bloemsmaak vermijdt.