stoofpotje met worst en witte kool

Stoofpotje met worst en witte kool

Herfst Winter Zomer 34-45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

worst: 100 g (of chorizo) witte kool: 0.25 wortel: 0.5 rode ui: 0.25 teen look: 0.25 bouillon: 125 ml olijfolie rozemarijn peper zout

Bereiding

Snij de worst of chorizo in plakjes. Snij de kool in stukken. Schil de wortels en snij ze in repen. Snipper de ui fijn.

Bak de worst in een hete pan zonder olie tot ze gaar is. Haal het vlees uit de pan en bak de ui glazig in het vet. Voeg de andere groenten en de geperste look toe en bak het geheel een 5-tal minuten aan. Voeg de bouillon toe en laat 15-20 minuten pruttelen op een laag vuurtje tot bijna al de vloeistof verdampt is. Breng op smaak met peper, zout en rozemarijn. Doe tegen het einde de worst erbij zodat die warm wordt.

Lekker met gebakken aardappelen of puree.