spruitjes met spekjes en champignons

Spruitjes met spekjes en champignons

Herfst Lente Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spekblokjes: 62.5 g spruitjes: 150 g champignons: 62.5 g room: 50 ml (soja) geraspte kaas: 12.5 g olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken.

Maak de champignons schoon en snij in plakjes.

Bak de spekblokjes lichtbruin in een warme pan zonder olie. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten tot ze gaar zijn.

Voeg de spruitjes en de room toe aan de spekjes. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Doe dit mengsel in een ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet ongeveer 25 minuten in de oven.

Lekker met krieltjes.