Spaghetti bolognaise

Spaghetti bolognaise

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 100 g (mager, rund of kip) spaghetti : 75 g (volkoren) tomaat: 100 g (gepeld, blik) champignons: 62.5 g wortel: 0.75 tomatenpuree: 10 g paprika: 0.25 ui: 0.25 olijfolie teen look: 0.5 olijfolie peper zout

Bereiding

Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Pel en snipper de ui en het knoflook. Was en snij de groenten in stukken: wortels in blokjes, champignons, in 2, paprika in stukjes.

Bak het gehakt gaar in een pan zonder olie.

Stoof de gesnipperde ui in het vet van het gehakt. Laat ze op een zacht pitje glazig worden. Voeg de andere groenten toe en stoof een vijftal minuten. Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe en laat het geheel verder gaar stoven en roer regelmatig. Voeg dan het gehakt en de geperste teentjes knoflook toe.  Laat alles nog eens goed doorkoken en kruid af.