Snelle noedels met gehakt en spitskool

Snelle noedels met gehakt en spitskool

Herfst Zomer 15 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 50 g noedels: 75 g spitskool: 0.25 maïs: 31.25 g (mini kolven, vers of blik) sojascheuten: 31.25 g pijpajuintje: 1 peper zout

Bereiding

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was en snij de spitskool in stukken. Spoel de maïskolven en de sojascheuten en laat uitlekken. Snij de pijpajuin in ringen.

Bak het gehakt gaar in een wokpan zonder olie. Breng op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Bak de kool aan in het vet van het gehakt. Als de kool gaar is, voeg de maïs en de sojascheuten toe. Bak 5 minuten mee. Voeg als laatste de noedels toe en bak het geheel nog even aan.

Werk af met de pijpajuin.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de spitskool gemakkelijk vervangen door Chinese kool als het seizoen voorbij is.