rodekool met porto

Rodekool met porto

Herfst Winter 50 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

worst: 100 g rodekool: 0.25 appels: 0.75 ui: 0.25 rode porto: 37.5 ml bruine suiker: 0.5 eetlepel citroensap: 0.5 eetlepel olijfolie peper zout

Bereiding

Snipper de ui en snij de rodekool in dunne reepjes. Schil de appels en snij in kleine stukjes.

Bak de rodekool even kort aan in een hete pan met olie. Voeg de bruine suiker en ui toe en laat stoven op een zacht vuurtje.

Doe er de overige ingrediënten bij en laat nog een half uurtje pruttelen. Voeg indien nodig nog wat water toe zodat het geheel niet aanbrandt. Breng op smaak met peper en zout.

Bak ondertussen de worst gaar in een hete pan zonder olie.

Lekker met aardapplen, zowel gebakken, gekookt of als puree.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de worsten ook vervangen door vegetarische balletjes.