Quiche met rodekool en worst

Quiche met rodekool en worst

Herfst Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

worst: 75 g bladerdeeg: 0.25 rodekool: 0.25 (kleine) appel: 0.5 ui: 0.25 rozijnen: 25 g ei: 1 room: 50 ml olijfolie peper zout

Bereiding

Laat je rozijnen weken in een kom met water.

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bladerdeeg in een taartvorm en bak 15 minuten voor in de oven met behulp van bakgewichtjes.

Snipper de ui, snij de appels in stukjes en snij of rasp de rodekool heel fijn.

Fruit de ui in een hete pan met olie. Voeg daarna de rodekool en de appel toe. Laat sudderen tot de rodekool zacht wordt. Haal van het vuur en meng de rozijnen eronder. Breng op smaak met wat peper en zout.

Snij de worst in plakjes en bak in een pan tot ze goudbruin zijn.

Meng de eieren met de room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Leg de worst op de bodem van de quiche. Bedek met het rodekoolmengsel en giet daarna het eimengsel erover.

Zet de quiche nog een 25-tal minuten in de oven op 180°C.