Quesadilla met pompoen

Quesadilla met pompoen

Herfst Lente Winter 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spekblokjes: 50 g wraps: 2 pompoen: 0.25 rucola: 37.5 g ui: 0.25 geraspte kaas: 37.5 g (naar keuze, geitenkaas, jonge kaas, mozzarella ...) teen look: 0.5 honing: 0.5 eetlepel olijfolie tijm peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn en snij de pompoen in kleine blokjes.

Bak de spek in een hete pan zonder olie. Voeg de ui en de geperste look toe en bak glazig. Voeg dan de pompoenblokjes en de tijm toe. Laat op een laag vuurtje sudderen tot de pompoen mooi bruin en zacht is. Breng op smaak met wat peper en zout.

Neem de wraps. Beleg de helft ervan in deze volgorde:
- eerste wat kaas.
- Dan een beetje rucola.
- Schep daar het pompoenmengsel met spek op. Druppel er een beetje honing over als je houdt van een zoete toets.
- Beleg met nog wat rucola.
- Werk af met een laagje kaas.

Vouw de wrap toe en bak beide kanten bruin in een pan met olie. Zet het vuur niet te hoog, anders zal je kaas nog niet gesmolten zijn.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met chorizo of gedroogde worst in plaats van spek.