Portugese maaltijdsoep Caldo Verde

Portugese maaltijdsoep Caldo Verde

Herfst Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

chorizoworst: 62.5 g aardappelen: 125 g boerenkool: 75 g ui: 0.25 kippenbouillon: 375 ml peper

Bereiding

Snij de chorizo in plakken van max. 1 cm dik. Snij  aardappelen in blokjes van max. 2 cm vierkant. Snij de boerenkool in slierten en snipper de ui.

Bak de chorizo in de pan zonder vetstof. Als de worst krokant en bruin is, leg ze even aan de kant

Bak de ui in het vet van de chorizo tot ze glazig is. Voeg de aardappelen, de boerenkool en de bouillon toe aan de ui. Laat sudderen op een zacht vuur tot alles gaar is (circa 15 tot 20 minuten). Pureer eventueel de groenten met een mixer, maar de soep moet een grove textuur blijven hebben. Breng op smaak met peper.

Serveer de soep in een diep bord en leg de gebakken chorizo in de soep.

Lekker met volkorenbrood.

Alternatieve ingrediënten

Tip: in plaats van boerenkool kan je gewone groene kool gebruiken. En rookworst is een goed alternatief voor chorizo.