Poolse zuurkoolsoep recept

Poolse zuurkoolsoep

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

ham : 25 g mager spek: 50 g zuurkool: 200 g aardappelen: 1 wortel: 0.5 ui: 0.5 knolselder: 0.25 teen look: 0.5 groentebouillon: 100 ml peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar. Stamp ze daarna tot puree.

Snij ondertussen het spek in blokjes en bak ze in een pan.

Snij de ui, wortel en knolselder in stukken en pers de look. Bak alles een paar minuten mee met het spek. Voeg 400 ml groentebouillon toe en kook de groenten gaar. Voeg dan de zuurkool toe en laat nog 10 minuten koken.

Roer de aardappelpuree door de soep en laat de soep zo binden.

Doe er op het einde nog de reepjes ham bij en breng op smaak met peper en zout.

Lekker met volkorenbrood.