pizza met asperges en ham

Pizza met asperges en ham

Lente 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pizzadeeg: 1 asperges: 375 g ham: 50 g (gerookt) mozzarella: 100 g (geraspt) rucola: 25 g basilicum (bosje verse) tomatenblokjes: 0.25 (blik) peper zout

Bereiding

Snij de apserges in stukken en kook ze beetgaar in kokend water.

Leg ondertussen op elke pizzabodem een laagje tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.

Laat de asperges goed uitlekken en leg ze dan op de pizza. Strooi er de basillicumblaadjes en de kaas over. Breng op smaak met nog wat peper. Zet nog 10 minuten in de oven op 220°C.

Werk af met de gerookte ham en de rucola.

Alternatieve ingrediënten

Tip: zelf pizzadeeg maken is heel eenvoudig. Je hebt enkel tijd nodig om het te laten rijzen. Wat heb je nodig?

Voor 1 pizzabodem:
- 187,5 g bloem
- 10 g verse gist of 4 g droge gist
- 1 el olijfolie
- 0.5 tl zout
- 10 ml lauw water

Los de gist op in het water. Meng daarna met de bloem, de olijfolie en het zout. Kneed het deeg tot het mooi glad is. Is het deeg te vochtig? Voeg dan wat extra bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg dan nog wat water toe. Rol het deeg in een bol en laat een uurtje rusten op een warme plaats. Rol daarna uit tot de bodem ongeveer een halve centimeter dik is.