Pasta met pompoen

Pasta met pompoen

Herfst Lente Winter Zomer 35 - 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

ham : 62.5 g pasta: 75 g (volkoren) pompoen: 250 g room: 75 ml (soja) parmezaanse kaas: 25 g ui: 0.5 teen look: 1 groentebouillon: 125 ml peterselie: 2 eetlepel olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Snij de pompoen in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.

Bak de ui in de olijfolie en voeg na 2 minuten de knoflook toe. Snij de peterselie fijn en voeg toe. Laat nog even verder bakken. Voeg de pompoen toe en alles nog een vijftal minuten bakken. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel onder een deksel verder garen tot de pompoen zacht is.

Kook in tussentijd de pasta gaar. Laat de pasta goed uitlekken en leg hem in een vuurvaste schaal

Snij de ham in blokjes en voeg bij de pompoen. Doe de room bij het pompoenmengsel met de ham en verwarm nog even. Breng dit mengsel op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Schep dit mengsel over de pasta. Bestrooi de schotel met de Parmezaanse kaas en laat het even gratineren in de oven.