Pasta met pesto van boerenkool

Pasta met pesto van boerenkool

Herfst Winter 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spekblokjes: 62.5 g pasta: 75 g (volkoren of penne) zongedroogde tomaat: 62.5 g boerenkool: 25 g parmezaanse kaas: 10 g pijnboompitten: 7.5 g noten (handvol - naar keuze) teen look: 0.25 citroensap olijfolie: 0.75 eetlepel peper zout

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Was de boerenkool en snij grof. Blancheer kort in kokend water en laat goed uitlekken.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een hete pan zonder olie.

Mix de boerenkool met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, look, olijfolie en het citroensap tot een glad geheel. Breng op smaak met wat peper. Is de pesto nog te dik? Voeg er dan nog wat olie of water aan toe.

Bak de spekjes krokant in een hete pan zonde olie. Snij ondertussen de zongedroogde tomaten en de noten in stukken en voeg ze op het einde toe aan het spek zodat ze ook warm worden.

Meng de spekjes, noten en zongedroogde tomaten met de boerenkoolpesto. Serveer met de pasta

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met ansjovis in plaats van met spek