Pasta carbonara met courgette en champignons

Pasta carbonara met courgette en champignons

Herfst Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spekblokjes: 62.5 g pasta: 75 g (volkoren) paddenstoelen: 125 g (naar keuze) courgette: 0.25 ui: 0.25 parmezaanse kaas: 37.5 g ei: 1 (kleine) teen look: 0.5 olijfolie peper zout

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Meng de eieren en de geraspte Parmezaanse kaas goed zodat je een glad mengsel krijgt. Breng op smaak met goed wat peper.

Bak de spekjes krokant in een hete pan zonder olie. Hou apart.

Was de courgette en maak de paddenstoelen schoon. Snij de courgette in blokjes en de paddenstoelen in stukjes. Snipper de ui fijn.

Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Je kan de ui ook bakken in het vet van het spek. Voegt de courgette toe en bak in 5-10 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de paddenstoelen op een hoog vuur krokant. Voeg op het einde de geperte look toe en bak nog even mee. Breng op smaak met een beetje peper. Voeg het spek en de andere groenten toe en zorg dat alles goed warm is.

Meng de groenten onder het eimengsel. Meng als laatse de warme pasta eronder.