ovenshotel met rodekool en gehakt

Ovenschotel met rodekool en gehakt

Herfst Winter 50 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 100 g (naar keuze) aardappelen: 200 g (bloemige) rodekool: 0.12 appels: 0.5 melk: 37.5 ml (soja) paneermeel: 12.5 g olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de rodekool in dunne reepjes en stoof deze gaar in ongeveer 20 minuten. Voeg water toe indien nodig zodat de kool niet aanbrandt. Laat goed uitlekken.

Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de melk tot een romige aardappelpuree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bak het gehakt rul in een hete pan zonder olie. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de appels en snij in plakjes.

Schep het gehakt in een ovenschaal. Verdeel de rodekool over het gehakt. Leg de plakjes appel op de rodekool en doe daarna de aardappelpuree erover. Werk af met het paneermeel.

Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven.