Ovenschotel met penne en savooikool

Ovenschotel met penne en savooikool

Herfst Winter Zomer 50 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spekblokjes: 62.5 g penne: 75 g (volkoren) savooikool: 0.25 champignons: 100 g ui: 0.5 geraspte kaas: 25 g teen look: 0.5 peper zout

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verwijder de buitenste harde blaren van de kool, alsook de harde kern. Was en snij de bladeren in fijne reepjes. Kook de kool beetgaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken.

Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snipper de ui fijn.

Bak de spekjes krokant in een hete pan zonder olie. Haal ze uit de pan en bak de ui glazig in het vet van het spek. Voeg dan de champignons toe en bak ze tot ze gaar zijn. Voeg op het laatste de geperste look toe en bak nog even mee. Breng op smaak met goed wat peper.

Meng de pasta met de kool, spekjes en de champignons en verdeel over een ovenschaal. Strooi er de kaas over en zet nog zo'n 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de kaas een mooi bruin korstje vormt.