Ovenschotel met pasta en pompoen

Ovenschotel met pasta en pompoen

Herfst Lente Winter 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spekblokjes: 75 g penne: 75 g (volkoren) pompoen: 0.25 tomatenblokjes: 100 g (blik) erwten: 50 g (diepvries) ui: 0.25 kaas: 37.5 g (gemalen) olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C.

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Blancheer de erwtjes kort zodat ze beetgaar zijn. Schrik ze daarna met koud water om de groene kleur te bewaren.

Snipper de ui fijn. Bak de spekjes een paar minuten in een hete pan zonder olie tot ze mooi bruin zijn. Voeg de ui toe en bak mee tot deze glazig is. Voeg de pompoen en de tomatenblokjes toe. Laat sudderen op een zacht vuurtje tot de pompoen zacht is.

Meng de pasta, de erwtjes en de saus met pompoen door elkaar en schep alles in een ovenschaal. Strooi de kaas erover. Zet een 20-tal minuten in de oven tot je een mooie kaaskorst hebt.

Alternatieve ingrediënten

Tip: dit gerecht kan je gemakkelijk op voorhand maken. Op de dag zelf moet het enkel nog in de oven. Ideaal voor op drukke dagen!