Ossenhaas met rijke koolsalade en geplette aardappeltjes

Ossenhaas met rijke koolsalade en geplette aardappeltjes

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

ossenhaas: 100 g aardappelen: 150 g wortel: 0.5 (grote) radicchio: 0.25 witte kool: 0.12 (kleine) knolselder: 0.12 (kleine) rozijnen: 0.5 eetlepel wittewijnazijn: 1 eetlepel yoghurt: 1 eetlepel olijfolie dille (verse) peper zout

Bereiding

Snij de kool, wortelen en de knolselder in dunne plakjes. Meng er de wijnazijn en de rozijnen onder. Breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten trekken.

Kook ondertussen de aardappelen gaar. Plet ze fijn met een vork en roer er een beetje olijfolie onder. Breng op smaak met peper.

Bak de ossenhaas in een pan met weinig olie. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de dille fijn en meng samen met de yoghurt onder de koolsalade. Snij de radicchio fijn en meng die op het laatste bij de kolen.

Serveer de koolsalade op een bord en leg de gebakken ossenhaas erop. Schik de aardappelen erbij. Werk af met enkele toefjes yoghurtsaus.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de wijnazijn vervangen door balsamicoazin.