Mediterraanse ballejtes in tomatensaus

Mediterraanse balletjes in tomatensaus

Herfst Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 100 g (naar keuze) penne: 75 g (volkoren) tomatenblokjes: 200 g (blik) mozzarella: 50 g aubergine: 0.25 paprika: 0.25 courgette: 0.25 sjalot: 0.25 ui: 0.25 ei: 0.25 olijven: 0.5 eetlepel peterselie oregano basilicum mosterd: 0.25 eetlepel olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snipper de sjalot fijn en snij de olijven in fijne stukjes.

Meng het gehakt met het ei en de mosterd. Doe er de sjalot, olijven en fijngesnipperde peterselie onder. Kneed goed. Is het gehakt nog te nat? Voeg dan eventueel wat paneermeel toe. Breng op smaak met peper en zout. Rol het gehaktmengsel in balletjes.

Bak de balletjes in een hete pan met olie. Bak ze op een zacht vuur zodat ze ook vanbinnen gaar worden. Draai ze regelmatig om. Hou apart.

Was en snij de groenten in fijne stukjes, de courgetten, aubergine en paprika.

Snipper de ui fijn en bak glazig in een hete pan met olie. Voeg dan de aubergine toe en bak een vijftal minuten mee. Voeg daarna de paprika toe en bak nog een vijftal minuten. Voeg als laatste de courgette toe en bak kort mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog even pruttelen. Breng op smaak met peper, zout, oregano en basilicum. Doe de balletjes en de pasta erbij.

Giet de tomatensaus met de balletjes in een vuurvaste ovenschaal. Snij de mozzarella in schijfjes en verdeel over de schaal. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella mooi gesmolten is.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan het gerecht ook vegetarisch maken met deze balletjes!