Kastanjesoep

Kastanjesoep

Herfst Winter 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spekblokjes: 50 g kastanjes: 125 g ui: 0.5 aardappelen: 0.5 selder: 0.25 (stengel) prei: 0.25 groentebouillon: 250 ml olijfolie peper zout

Bereiding

Was de kastanjes, snij met een mes een kruis in het topje. Kook ze een tiental minuten tot ze poffen. Laat even afkoelen, maar pel ze terwijl ze nog warm zijn. Laat daarna nog 10 minuten koken tot de kastanjes helemaal gaar zijn.

Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes. Snij alle andere groenten in stukken. Stoof de groenten aan in een pan met olie. Breng op smaak met wat peper en zout.

Hou een paar kastanjes aan de kant voor de afwerking. Doe de kastanjes, de groenten en de bouillon in een pot en laat 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn. Mix alles fijn en breng verder op smaak met wat peper.

Bak de spekjes krokant in een pan zonder olie. Snij de kastanjes in fijne stukjes. Schep de soep uit en werk af met het spek en de kastanjes.

Lekker met volkoren stokbrood.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan het spek vervangen door krokant gebakken oesterzwammen als je vleesloos wil gaan.