Kalfsreepjes met Chinese kool in de wok

Kalfsreepjes met Chinese kool in de wok

Herfst Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalfslapje: 100 g champignons: 62.5 g wortel: 0.5 Chinese kool: 0.25 olijfolie sojasaus: 0.25 eetlepel peper zout

Bereiding

Snij de kalfslapjes in reepjes. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met de sojasaus.

Maak de kool schoon en snij de bladeren in reepjes. Snij de wortels in heel kleine blokjes. Wrijf de champignons droog met keukenpapier en snij in plakjes.

Laat de olie goed heet worden in een grote pan of wok. Roerbak de vleesreepjes tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna de wortel toe. Voeg na 2 minuten roerbakken de champignons en de koolreepjes toe. Roerbak daarna nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker met zilvervliesrijst of noedels. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: zilvervliesrijst moet lang koken. Begin hiermee zodat de rijst gaar is tegen dat de wok klaar is.