Kalfslapje met couscous en broccoli en basilicum

Kalfslapje met couscous en broccoli en basilicum

Herfst Lente Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalfsfilet: 100 g couscous: 50 g broccoli: 125 g kikkererwten: 50 g (blik) groentebouillon: 62.5 ml teen look: 0.25 basilicum: 0.25 (bussel) munt olijfolie peper zout

Bereiding

Hak de roosjes van de broccoli fijn in een keukenmachine tot ze een korrelige structuur hebben. Meng de broccoli met de couscous en de kikkererwten. Breng de groentebouillon aan de kook en mix er de basilicum door. Pers de look en voeg toe aan de bouillon.

Doe de couscousmengeling bij de warme bouillon en laat circa 5 minuten staan. Breng daarna op smaak met peper. Snij wat muntblaadjes in fijne reepjes en meng onder de couscous.

Snij ondertussen het vlees in lapjes en bak kort in een pan met olie. Kruid af met peper en zout.

Serveer de couscous in een plat bord en leg de gebakken kalfslapje erbij. Werk af met enkele verse basilicumblaadjes.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Het kalfslapje kan ook gegrild worden, dan blijft de binnenkant lekker mals en sappig.