Hazenrugfilet met peren

Hazenrugfilet met peren

Herfst Winter 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

hazenrugfilet: 100 g peer: 1 rode wijn: 25 ml room: 25 ml (soja) kippenbouillon: 50 ml boter peper zout

Bereiding

Kruid de hazenrugfilets met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan, bak de hazenruggen lichtbruin aan elke zijde. Leg ze in een ovenschotel met de braadjus en laat daarna 10 minuten afgedekt in de oven op 180°C verder garen. Het vlees mag nog roze/rood zijn vanbinnen.


Schil intussen de peren en verwijder het klokhuis. Snij in blokjes. Fruit de peren 2 minuten in dezelfde pan. Leng aan met de rode wijn en de gevogeltebouillon. Laat 5 minuten op een zacht vuur pruttelen en voeg de room erbij. Verhit nog een paar minuten zodat de saus indikt. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker met knolselderpuree. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met kroketten