Gewokte lentegroentjes met varkensvlees en quinoa

Gewokte lentegroentjes met varkensvlees en quinoa

Lente Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

varkensvlees: 100 g quinoa: 65 g courgette: 0.5 venkel: 0.5 ui: 0.5 groentebouillon: 125 ml olijfolie paprikapoeder peper zout

Bereiding

Kook de quinoa gaar in de groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snij het varkensvlees intussen in reepjes. Bak bruin in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en paprikapoeder. Haal uit de pan en hou aan de kant.

Was de groenten en snij als volgt:

  • courgette in halve ringen
  • venkel in fijne reepjes
  • ui in kleine stukjes.

Houd wat venkelgroen bij voor de versiering.

Fruit de ui in een wokpan. Voeg de venkel erbij en laat gedurende enkele minuten bakken.  Voeg de courgette toe en laat verder bakken tot alles gaar is. Voeg een beetje kookvocht van de quinoa toe. Meng het varkensvlees met de groenten en kruid verder af met peper en zout.

Snij het venkelgroen fijn en strooi over de pan als afwerking.