Gevulde courgettes met gehakt

Gevulde courgettes met gehakt

Herfst Lente Winter Zomer 50 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gemengd gehakt: 100 g zoete aardappel: 1 (grote) courgette: 0.5 rode paprika: 0.5 champignons: 62.5 g ui: 0.25 geraspte kaas teen look: 0.25 olijfolie paprikapoeder rozemarijn tijm peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de zoete aardappelen en snij in lange partjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met rozemarijn, peper en zout. Bak gedurende 25 tot 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Snij de courgettes in de lengte in 2 en zet een pot op het vuur met water (straks dienen de courgettes hier in gegaard te worden). Verwijder het vruchtvlees uit de courgettes en snijd in stukken. Als het water kookt mag je de courgettehelften in de pot leggen.  Kook beetgaar, ze mogen niet breken.

Snipper intussen een ui fijn en bak deze samen met het gehakt. Voeg de in reepjes gesneden paprika , courgette, champignons en geperste look toe en laat meebakken tot alles gaar is. Kruid af met peper, zout, paprikapoeder, rozemarijn en tijm.

Leg de halve (voorgegaarde) courgettes in een ovenschaal en vul  deze met de gehaktmengeling. Bestrooi met wat geraspte kaas en zet nog even onder de grill.

Serveer met de zoete aardappelen. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: courgettehelften zijn ook lekker met spaghettisaus. Schep de saus op de beetgare courgettehelften en werk af met geraspte kaas. Dit gerecht combineert goed met tagliatelle of linguini.