Gestoofde groenten met yoghurt en gehakt

Gestoofde groenten met yoghurt en gehakt

Herfst Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 100 g aardappelen: 200 g sperziebonen: 125 g tomaat: 1 aubergine: 0.25 griekse yoghurt: 125 g teen look: 1 olijfolie paprikapoeder: 0.25 eetlepel peper zout

Bereiding

Maak de groenten schoon en snij in stukken:

  • Aubergine in blokjes van circa 2 cm
  • Aardappelen in 4
  • Tomaten in 4

Verhit de olijfolie en voeg de  aubergine, bonen en aardappelen toe. Bak dit circa 3 minuten. Voeg daarna de look, tomaat en een halve eetlepel paprikapoeder erbij samen met een klein kopje water. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Bak ondertussen het gehakt (of gehaktballetjes).

Verdeel de groenten en het gehakt over de borden en schep de yoghurt erop. Breng eventueel verder op smaak met paprikapoeder.