Gele paprikasoep met vleesbrochette

Gele paprikasoep met vleesbrochette

Herfst Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

worst: 75 g (naar keuze) gele paprika: 1 aardappelen: 0.75 ui: 0.25 teen look: 0.25 groentebouillon: 250 ml olijfolie paprikapoeder (gerookt) peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Snij ook de paprika en ui in stukken. Hou een paar stukken paprika en ui aan de kant voor de brochettes.

Stoof de ui in een hete pan met olie. Voeg op het einde de look toe.

Neem een grote pot en doe er de ui, look, aardappelen en paprika in. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel een halfuurtje koken. Mix de soep en breng op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder.

Maak ondertussen de brochettes: stoof eerst de overgebleven stukken paprika en ui in een pan met olie. Snij de worst in kleine stukjes en bak ze. Prik dan de paprika, ui en worst afwisselend op een stokje. Serveer bij de soep.

Lekker met volkoren brood.