gegratineerde asperges met ham in witbier

Gegratineerde asperges met ham in witbier

Lente 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

ham : 75 g (naar keuze) asperges: 375 g (witte) crème fraîche: 50 g geraspte kaas: 37.5 g witbier: 37.5 ml nootmuskaat peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was en schil de asperges. Kook ze beetgaar. Snij ondertussen de ham in reepjes.

Meng de crème fraîche met het bier tot een glad geheel. Roer daarna de geraspte kaas en de ham erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

Schik de asperges in een ovenschaal. Overgiet met het biermengsel. Zet ongeveer 15-20 minuten in de oven tot je een mooi bruin korstje krijgt.

Lekker met gekookte aardappelen.