Gebakken konijnenfilet met lauwe salade van gegrilde groenten en citroenvinaigrette

Gebakken konijnenfilet met lauwe salade van gegrilde groenten en citroenvinaigrette

Herfst Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

konijnenfilet: 100 g pijpajuintje: 1 rode paprika: 0.25 gele paprika: 0.25 groene paprika: 0.25 courgette: 0.25 aubergine: 0.25 ui: 0.25 citroen: 0.25 (onbespoten) olijfolie: 1 eetlepel peper zout

Bereiding

Snij de paprika's, courgette en aubergine in dunne plakjes. Snij de pijpajuintjes in de lengte doormidden. Grill alle groenten zonder olie en breng op smaak met peper.

Snij de ui heel fijn. Was de citroen en rasp een stukje van de schil. Pers de citroen daarna uit over de ui. Voeg de helft van de olijfolie toe en breng op smaak met peper.

Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak in een pan met olie tot alle kanten mooi bruin zijn. Dek het vlees even af alvorens het aan te snijden.

Leg het vlees in plakjes op de groenten en werk af met de saus op basis van citoen.

Lekker met (gebakken) aardappelen.

Alternatieve ingrediënten

Tip: konijnenfilet is lekker, maar niet zo goedkoop. Je kan het gerust vervangen door kipfilet.