Feestelijke gevulde pompoen

Feestelijke gevulde pompoen

Herfst Lente 90 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 62.5 g pompoen paddenstoelen: 62.5 g (mix naar keuze) spinazie: 50 g ui: 0.25 ei: 0.25 paneermeel: 5 g noten: 0.5 eetlepel mosterd: 0.25 eetlepel bruine suiker: 0.25 eetlepel teen look: 0.5 olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij het hoedje van de pompoen en haal met een lepel de pitjes eruit. Smeer de binnenkant in met een mengsel van de mosterd en bruine suiker. Zet de pompoen omgekeerd in de oven en bak 15 minuten. Laat daarna even afkoelen.

Pers de look. Maak de paddenstoelen schoon. Snij of scheur ze in stukjes en bak ze samen met de look even goed in een hete pan met olie.

Snipper de ui fijn en hak de noten grof. Meng het gehakt met het ei en de paneermeel. Meng er ook de ui en de paddenstoelen onder. Breng verder op smaak met peper en zout.

Doe de spinazie in een pan en laat slinken. Breng op smaak met een beetje peper en laat uitlekken.

Hol de deels afgekoelde pompoen gedeeltelijk uit en pureer het vruchtvlees.

Vul de pompoen nu in laagjes tot deze vol is:
- een laagje spinazie
- een laagje gehakt (goed aanduwen)
- een laagje pompoenpuree

Zet de pompoen nog zo'n uur in een voorverwarmde oven op 180°C tot de pompoen helemaal zacht en het gehakt gaar is.

Lekker met farfalle of met gebakken aardappelen.

 

Alternatieve ingrediënten

Tip: heb je het liever vegetarisch? Dat kan gemakkelijk, laat gewoon het gehakt achterwege en doe er extra paddenstoelen in!