Engelse worst met puree: bangers mash

Engelse worst met puree: bangers mash

Herfst Lente Winter Zomer 25 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

worst: 100 g aardappelen: 250 g (bloemig) boter (klont) crème fraîche: 31.25 ml peterselie: 0.25 (bussel) melk (scheut) mosterd: 1.25 (tl) peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de puree door de aardappelen te stampen samen met de crème fraîche, klontje boter, scheut melk en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout en de fijngesnipperde peterselie.

Bak de worsten gaar in een hete pan zonder olie.

Serveer de worst samen met de puree.

Alternatieve ingrediënten

Tip: dit typische Engelse gerecht bevat weinig groenten. Fijngesneden (voorgekookte) wortels, gebakken ui en (voorgekookte) erwtjes onder de puree zorgen voor meer bite en je krijgt ineens wat extra vitamientjes binnen!