Chinese kool en varkensreepjes in de wok

Chinese kool en varkensreepjes in de wok

Herfst 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

varkensreepjes: 100 g (mager) Chinese kool: 0.25 pijpajuintje: 1 rode chilipeper: 0.25 teen look: 0.5 ui: 0.5 sojasaus: 1 eetlepel olijfolie gemberpoeder: 0.25 eetlepel peper zout

Bereiding

Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snij fijn. Snij de uien in ringen en pers de knoflook. Meng met de sojasaus en doe de varkensreepjes erbij. Kruid met peper, gember en zout. Laat even marineren door afgedekt in de koelkast te zetten. Dit kun je eventueel de dag voordien doen.

Snij ondertussen de Chinese kool in repen.

Bak de varkensreepjes gaar in een pan met olie. Voeg na een paar minuten de Chinese kool toe en roer tot de kool gaar is. Kruid met peper en gember. Werk af met de gesneden pijpuitjes.

Lekker met noedels.