Champignonsoep met tortellini en spek

Champignonsoep met tortellini en spek

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spekblokjes: 37.5 g tortellini: 100 g champignons: 125 g ui: 0.5 room: 31.25 ml (soja) boter: 12.5 g bloem: 0.5 eetlepel groentebouillon: 375 ml peper zout

Bereiding

Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bak de spekjes krokant in een hete pan zonder olie. Haal de spekjes eruit en leg even aan de kant.

Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak de ui glazig in het vet van het spek. Voeg de champignons toe. Bak 5-10 minuten tot ze gaar zijn.

Voeg de bloem toe aan de champignons, roer goed om en bak nog 1 minuut mee tot de bloem wat gelig is. Schenk ongeveer een kwart van de bouillon erbij en roer goed zodat alles indikt. Voeg de rest van de bouillon toe en kook het geheel nog een 10-tal minuten. Voeg op het einde de tortellini en de room toe en laat nog 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Werk af met de spekblokjes.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan deze soep ook helemaal vegetarisch maken! Kies voor tortellini met kaasvulling. En in plaats van spek kan je oesterzwammen krokant bakken met gerookt paprikapoeder.