Bloemkoolkappetje met gehakt en spek

Bloemkoolpakketje met gehakt en spek

Herfst Lente Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 50 g spek: 50 g bloemkool: 0.25 (grote) pijpajuintje: 1 ei: 0.5 wortel: 0.25 rode paprika: 0.25 (kleine) bouillon: 62.5 ml peterselie: 1 eetlepel (fijngehakt) mosterd: 0.25 eetlepel peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwijder de groene bladeren van de bloemkool. Snij de witte binnenstronk zo goed mogelijk weg zonder dat de kool uit elkaar valt. De roosjes moeten dus vast blijven zitten. Je kan dit eventueel doen met een parisienneboor. Eet de rauwe steel die je weggesneden hebt zo op als snack, bewaar het voor de maaltijd van morgen, of snij het fijn en meng mee onder het gehakt.

Kook de bloemkool beetgaar in ongeveer 5-10 minuten. Spoel de gekookte bloemkool met koud water en laat goed uitlekken.

Schil de wortel en was de pijpajuin en de paprika. Snij de groenten in fijne stukjes.

Meng het gehakt met de eieren en de mosterd. Doe de groenten en de peterselie erdoor en breng op smaakt met peper, zout.

Duw het gehakt zo stevig mogelijk in de holtes van de bloemkool. Pak de bloemkool daarna in met de lapjes spek.

Vul een overschotel met de bouillon. Leg de bloemkool met het gehakt naar onder in de overschaal. Dek de bloemkool af indien mogelijk. Vul anders af en toe wat bouillon bij. Stoom het geheel gaar in ongeveer 20-30 minuten.

Lekker met gebakken aardappelen of puree.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan het spek ook vervangen door een schelletje kaas.