Biefstuk met pesto

Biefstuk met pesto

Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

biefstuk: 100 g sjalot: 2.5 rucola: 50 g pijpajuintje: 0.5 teen look: 1 olijfolie: 1 eetlepel balsamicoazijn: 0.5 eetlepel peper zout

Bereiding

Was en verwijder de harde steeltjes van de rucola. Maak de pijpajuin schoon. Pureer de pijpajuin met de rucola en voeg de balsamicoazijn toe. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.

Maak kleine inkepingen in het biefstuk en bestrijk het vlees met de pesto. Laat het ca. 30 minuten marineren buiten de koelkast.

Pel intussen de sjalotjes. Maak de knoflookteentjes iets los van de bol. Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout. Vouw de aluminiumfolie dicht. Leg de pakketjes ca. 20 minuten en het biefstuk ca. 8 minuten op de barbecue.

Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook met het vlees.

Lekker met aardappelen in de schil en tomaatjes.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan het vlees al de dag voordien marineren en in de koelkast bewaren.