Zalm met aardappelen en broccoli uit de oven

Zalm met aardappelen en broccoli uit de oven

Herfst Lente Winter Zomer 20-30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

zalm: 100 g aardappelen: 112.5 g (krieltjes of vastkokende aardappelen zoals Charlottes, Franceline of Nicola ) broccoli: 0.25 sjalot: 0.25 mosterd: 0.75 g limoensap: 0.5 eetlepel olijfolie: 14.75 ml peper zout

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen op 200°.

Schil de aardappelen en snij ze in 2, was de broccoli en snij ze in kleine stukjes.

Neem een bakplaat en leg er de aardappelen op. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Rooster gedurende 15 minuten.

Wrijf de zalm in met olijfolie, peper en zout. Haal de bakplaat uit de oven, voeg de zalm toe en rooster ongeveer 5 minuten tot de aardappelen zacht zijn.

Draai de aardappelen om, voeg de broccoli toe en besprenkel opnieuw met olijfolie.
Laat nog 2 à 3 minuten roosteren tot de zalm en broccoli bruin zijn. 

Klop het citroensap, de sjalot en mosterd met wat olie en zout. Besprenkel het over de zalm en groenten.