Provençaalse kabeljauw recept

Provençaalse kabeljauw

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kabeljauwfilet: 100 g witte wijn: 37.5 ml olijven: 12.5 g (zwart) tomaat: 1 paprika: 0.5 ui : 1 teen look: 1 olijfolie peterselie laurier tijm boter peper

Bereiding

Laat de olijfolie warm worden en bak de gesneden uienringen erin. Voeg de gesneden paprika toe en laat samen een tweetal minuten bakken. Voeg daarna de in partjes gesneden tomaat, de geperste look, gehakte peterselie, laurierblad en tijm aan toe. Kruid met peper en zout en voeg er de witte wijn bij. Laat 10 min sudderen op een zacht vuur onder een deksel.                          

Verwarm de oven op 200°C. Leg de kabeljauwfilet in een beboterde vuurvaste schotel. Giet nu de inhoud van de groenten over de kabeljauw. Voeg de olijven toe en plaats de schotel in de oven. Laat  gedurende 20 minuten verder garen. Werk af met peterselie.

Lekker met pasta of rijst