Oosterse mosselen

Oosterse mosselen

Herfst Winter Zomer 20 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

mosselen: 1000 g kokosmelk: 31.25 ml witte wijn: 25 ml sojascheuten: 25 g selder: 0.5 (stengel) prei: 0.25 ui: 0.25 chilipeper: 0.25 limoen: 0.25 gember: 0.5 (cm) currypasta: 0.5 eetlepel boter (of olie) koriander

Bereiding

Spoel de mosselen goed met koud water. Verwijder eventuele zeepokken.

Was en snij de selder, prei en ui in fijne stukken. Snij ook de peper heel fijn. Rasp de schil van de helft van de limoen en pers ze daarna uit. Rasp ook de gember.

Stoof de groenten in een grote pot of pan met boter of olie tot ze beetgaar zijn. Voeg daarna de witte wijn, limoensap, kokosmelk, currypasta en de mosselen toe. Schud na een paar minuten goed met de pot zodat de onderste mosselen naar boven komen. De mosselen zijn klaar als de schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 - 10 minuten.

Snipper de koriander fijn en strooi over de mosselen.

Lekker met gebakken aardappelen, frietjes of stokbrood.