Gebakken scampi's met appeltjes in currysaus

Gebakken scampi's met appeltjes in currysaus

Herfst Lente Winter Zomer 20 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

scampi: 100 g (ontdarmd en gepeld) gele paprika: 0.25 rode paprika: 0.25 appel: 0.5 room: 100 ml currypoeder: 0.5 (tl) olijfolie peper zout

Bereiding

Doe olijfolie in een pan en bak de scampi's.

Snij de paprika in blokjes. Schil de appel en snij in kleine blokjes. Stoof de paprika en appelblokjes in de pan van de scampi's. Roer er de curry onder en overgiet met de room. Laat goed doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Schik de scampi's in een diep bord en overgiet met de saus.

Lekker met volkoren stokbrood, pasta of rijst.

Alternatieve ingrediënten

Tip: een klein vleugje kaneel geeft een aparte toets.