Carpaccio van rammenas met gerookte zalm

Carpaccio van rammenas met gerookte zalm

Herfst Winter 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gerookte zalm: 100 g rammenas: 0.5 bietjes: 125 g rucola: 37.5 g preischeuten: 12.5 g (of andere kiemen) pijnboompitten: 12.5 g parmezaanse kaas olijfolie dille peper zout

Bereiding

Schil de bietjes en snij ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze beetgaar zijn.

Schil de rammenas en snij in heel dunne plakjes, eventueel met een mandoline.

Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie.

Maak de borden:
- Leg onderaan een laagje fijngesneden rammenas
- Verdeel daarover de gerookte zalm en de dille
- Preischeuten
- Rucola
- Bietjes
- Pijnboompitten
- Rasp er wat Parmezaanse kaas over als afwerking
- Breng op smaak met wat olijfolie en peper

Lekker met een stukje stokbrood of met zelfgemaakte ovenfrietjes.