Zuiderse gratin

Zuiderse gratin

Herfst Zomer 60 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

tomaat: 1 aubergine: 0.25 courgette: 0.25 mozzarella: 0.5 (bollen) teen look: 0.5 olijfolie Provençaalse kruiden peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn, pers de look en meng goed door elkaar.

Snij de courgette, aubergine, tomaat en mozzarella in plakjes.

Vet een overschotel in en leg het mengsel van ui en look op de bodem Schrank daarop afwisselend de kaas, tomaat, courgette en aubergine. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.

Zet nog zo'n 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Lekker met gebakken aardappelen.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Als je tijd hebt, snij de aubergine dan vroeger en bestrooi langs beide kanten met zout. Laat zo'n 20 minuten trekken. Spoel daarna goed af en dep droog. Zo onttrek je vocht aan de aubergine en dat zorgt voor meer smaak.