Zuiderse aardappelragout

Zuiderse aardappelragout

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

aardappelen: 187.5 g rode paprika: 0.5 olijven: 50 g (groen) teen look: 1 citroen: 0.5 (onbehandeld) olijfolie peper zout

Bereiding

Was en schil de aardappelen, snij ze in de lengte in 4. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snij in reepjes. Verwijder de schil van de citroen en snij de partjes in 2.

Bak de aardappelen en de paprikareepjes in een pan met olie. Voeg daarna de citroenpartjes aan het geheel toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg er de olijven aan toe en laat op een zacht vuurtje onder een deksel verder stoven tot de aardappelen gaar zijn. Voeg indien nodig een beetje water toe zodat het geheel niet aanbrandt.

Alternatieve ingrediënten

Ook lekker met een beetje gehakt of spekjes.