Pizza met peulvruchten, pizza, kidneybonen, peulvruchten

Zoete pizzasaus met kidneybonen

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kidneybonen: 100 g champignons: 50 g paprika: 0.5 rode ui: 0.5 look: 0.5 tomatenpuree: 0.25 ketjap: 0.5 eetlepel witte wijnazijn: 0.25 eetlepel bruine suiker olijfolie: 0.25 eetlepel Italiaanse kruiden water: 25 ml peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Snipper de ui fijn.

Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de ui  glazig in ongeveer 5 minuten.

Was en snij ondertussen de paprika en champignons.

Voeg de fijngesneden paprika’s toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg dan de champignons toe. Pers de look en laat kort meebakken. Voeg de tomatenconcentraat, de ketjap, witte wijnazijn, de bruine suiker en het water toe. Laat het geheel 5 minuten koken op een zacht vuur.

Spoel ondertussen de kidneybonen en laat ze uitlekken. Voeg de kidneybonen en de Italiaanse kruiden toe. Meng het geheel goed en laat nog even sudderen. Breng op smaak met peper en zout

Spreid de saus uit over de pizzadeeg. Strooi er geraspte kaas over. Bak in de voorverwarmde oven tot je pizzadeeg krokant is. Dit is afhankelijk van de temperatuur van je oven, maar duurt ongeveer 10 minuten.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Pizzadeeg kan je makkelijk zelf maken!