Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Herfst Lente Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

vegetarische roerbakreepjes: 75 g aardappelen: 1 zoete aardappel: 0.5 andijvie: 0.5 (kroppen) ui: 0.5 melk: 50 ml teen look: 0.5 olijfolie chilipoeder peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen en snij ze in stukken, kook ze gaar.

Snipper de ui en bak in een pan met olie. Voeg tegen het einde de geperste look erbij. Voeg dan de roerbakreepjes toe en laat ze mee bakken.

Was de andijvie en snij in fijne reepjes.

Maak de puree met de gekookte aardappelen en de warme melk. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de vegetarische reepjes en de andijvie onder de aardappelpuree. Breng verder op smaak met wat peper en chilipoeder.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de vegetarische reepjes ook vervangen door spek of ham.